Si no el millor es un dels millors Restaurants d'Andorra on la qualitat s'uneix al saber fer

La brandada es fa amb bacallà només lleugerament bullit, escorregut i emulsionat amb oli d’oliva, de vegades amb una mica de l’aigua de cocció (a la qual s’hi poden afegir cebes), i pot ser condimentat amb all i julivert. Es pot acompanyar de patates bullides a la mateixa aigua que el bacallà.

l nom original és idèntic en català (Comunitat Valenciana, Catalunya, Rosselló) i en occità (Provença i Ligúria). O dit d'un altre manera únic en els Països Catalans. És un plat d'hivern tradicionalment preparat per homes i no dones (que dius...quina parida, no?). Es fa molt per quaresma, per aquelles borinades catòliques de no menjar carn, ja sabeu. Segons la vikipèdia, la brandada es fa amb bacallà només lleugerament bullit, escorregut i emulsionat amb oli d'oliva, de vegades amb una mica de l'aigua de cocció (a la qual s'hi poden afegir cebes), i pot ser condimentat amb all i julivert. Es pot acompanyar de patates bullides a la mateixa aigua que el bacallà. La brandada no conté mai llet, ni nata, ni mantega, ni formatge ni cap altre producte lacti, barreges inacceptables amb el peix a la gramàtica de la cuina catalana, occitana i mediterrània en general ja que contradiuen l'origen, gust i tradició del plat, nascut i popularitzat com a plat de dies als quals no es poden menjar productes d'origen animal a part del peix (el peix és un símbol del cristianisme). La seva textura ha de ser cremosa, la brandada tradicional s'assembla més a una maionesa o a un allioli que a un puré de patata o trumfada.El nom original és idèntic en català (Comunitat Valenciana, Catalunya, Rosselló) i en occità (Provença i Ligúria). O dit d’un altre manera únic en els Països Catalans. És un plat d’hivern tradicionalment preparat per homes i no dones (que dius…quina parida, no?).  Es fa molt per quaresma, per aquelles borinades catòliques de no menjar carn, ja sabeu.   Segons la vikipèdia, la brandada es fa amb bacallà només lleugerament bullit, escorregut i emulsionat amb oli d’oliva, de vegades amb una mica de l’aigua de cocció (a la qual s’hi poden afegir cebes), i pot ser condimentat amb all i julivert. Es pot acompanyar de patates bullides a la mateixa aigua que el bacallà.
La brandada no conté mai llet, ni nata, ni mantega, ni formatge ni cap altre producte lacti, barreges inacceptables amb el peix a la gramàtica de la cuina catalana, occitana i mediterrània en general ja que contradiuen l’origen, gust i tradició del plat, nascut i popularitzat com a plat de dies als quals no es poden menjar productes d’origen animal a part del peix (el peix és un símbol del cristianisme). La seva textura ha de ser cremosa, la brandada tradicional s’assembla més a una maionesa o a un allioli que a un puré de patata o trumfada.