Si no el millor es un dels millors Restaurants d'Andorra on la qualitat s'uneix al saber fer

Mongeta del ganxet

La mongeta del ganxet, també coneguda com a mongeta del Ganxet Vallès-Maresme i fesol del Ganxet Vallès-Maresme, és una varietat de mongeta (Phaseolus vulgaris), típica de la zona del Vallès, Maresme i alguns indrets de La Selva. La sembra es fa al mes de juliol, de forma habitual darrere del cereal. La collita arriba al mes de novembre, amb un cicle aproximat de 120 dies. El mètode de regadiu va des de la inundació fins al degoteig, passant per diversos tipus d'aspersió. Importada des de continent americà, l'entrada de la mongeta del ganxet a Catalunya és encara motiu d'estudi. Apareix citada a la literatura per primera vegada a finals del segle XIX, com un conreu a Castellar del Vallès, sota el nom de "filaire", sinònim antic de "ganxet". La seva principal característica alimentària és l'elevada proporció proteica, mentre que a nivell gastronòmic destaca per la seva pell molt poc perceptible, cremositat elevada i persistent, i sabor extremadament suau i característic.La mongeta del ganxet, també coneguda com a mongeta del Ganxet Vallès-Maresme i fesol del Ganxet Vallès-Maresme, és una varietat de mongeta (Phaseolus vulgaris), típica de la zona del Vallès, Maresme i alguns indrets de La Selva.

La sembra es fa al mes de juliol, de forma habitual darrere del cereal. La collita arriba al mes de novembre, amb un cicle aproximat de 120 dies. El mètode de regadiu va des de la inundació fins al degoteig, passant per diversos tipus d’aspersió. Importada des de continent americà, l’entrada de la mongeta del ganxet a Catalunya és encara motiu d’estudi. Apareix citada a la literatura per primera vegada a finals del segle XIX, com un conreu a Castellar del Vallès, sota el nom de «filaire», sinònim antic de «ganxet».

La seva principal característica alimentària és l’elevada proporció proteica, mentre que a nivell gastronòmic destaca per la seva pell molt poc perceptible, cremositat elevada i persistent, i sabor extremadament suau i característic.